Arvonlisäveron korottaminen 25,5 % ei aiheuta ongelmia EmCessä

Suunniteltu yleisen verokannan korotus nykyisestä 24 prosentista 25,5 prosenttiin vaikuttaa monin tavoin sekä kuluttajien että yritysten toimintaan Suomessa. Veronkorotuksen seuraukset heijastuvat laajalti yhteiskunnan eri aloille.

Arvonlisäveron nosto 25,5 prosenttiin aiheuttaa harmaita hiuksia erityisesti vanhojen laskutusjärjestelmien kanssa toimiville yrittäjille. Erityisesti desimaaliluvun sisältävä veroprosentti on tietyille järjestelmille haastava. Kaikki järjestelmät eivät nimittäin tunnista uudessa alv-kannassa olevaa desimaalipilkkua.

EmCen kirjanpito- ja palkanlaskentaohjelmissa tällaisia ongelmia ei kuitenkaan esiinny, sillä järjestelmä kykenee käsittelemään sujuvasti myös desimaalilukuja sisältävät verokannat. Järjestelmä hallitsee myös tilanteet, kun tapahtumia tulee käsitellä rinnakkain sekä vanhalla että uudella alv-prosentilla tai kun kyse on vanhan alv-prosentin aikaan liittyvän tapahtuman hyvityksestä.

Aikaisempien alv-prosenttimuutosten tapaan ohjelman tuleva versiopäivitys tulee sisältämään valmiina alv-prosenttimuutoksen, kunnes uuden prosentin voimaanastumispäivä on vahvistunut. Käyttäjän ei tarvitse tehdä tällöin toimenpiteitä. Nykyisellä ohjelmaversiolla käyttäjä voi lisäksi käydä asettamassa yrityskohtaisesti alv-prosentit sekä näiden voimaanastumispäivät ohjelman ohjaustiedoissa.