EmCe-nimen tarina

Oletko koskaan miettinyt mistä nimi EmCe juontaa juurensa?

Tänä vuonna 40 vuotta täyttävän EmCen perustivat Stig Haglund ja Kåre Norrgård vuonna 1980. Näin 40-vuotisjuhlan kynnyksellä on hyvä vilkaista myös historiaan. Miten perustajat sitten päätyivät sellaiseen nimeen kuin EmCe? Tarina on kerrottu vuonna 2002 ilmestyneessä Emceläiset-historiikissa.

Yrityksen nimeksi oli alunperin päätetty antaa Mac Oy, joka tulee sanoista management ja consulting. Patentti- ja rekisterihallituksessa kävi kuitenkin ilmi, että tuo nimi oli jo varattu. Oli siis keksittävä äkkiä joku muu nimi.

Sanoista management ja consulting jäi lopulta jäljelle kirjaimet m ja c, joista muodostui eMCe, koska ruotsin kielessä m lausutaan em ja c lausutaan ce. Lopulta nimi sai kuitenkin visuaalisen muotonsa EmCe, joka on myös EmCen logossa esiintyvän ääretön-merkin taustalla.

emce logo

Juhlavuoden kunniaksi EmCen logo on saanut uuden juhla-asun vuodeksi 2020. Juhlalogon visuaalisessa kielessä näkyy sekä 1980-lukua että nykyaikaa, estetiikkaa ja muotokieltä on haettu sekä taloudenhallintaa kuvaavista graafeista että EmCe 365 -ilmeestä.

 

Logon_tarina