EmCe-vinkki: #3 Ylläpitokyselyllä helpotusta massamuutoksiin

Onko vuotuinen organisaatiomuutos tulossa ja kustannuspaikkojen ryhmittelyä pitäisi muuttaa? Tai onko tarve päivittää kerralla joukko asiakastietoja?

#3 Ylläpitokyselyllä massamuutokset perustietoihin 

Tässä pari esimerkkiä, joiden tekemiseen saat apua ylläpitokyselyllä.

Ylläpitokyselyt löydät ohjelman Yleiset toiminnot ja asetukset palkin Kyselyt-valinnan alta. Listalla näet aikaisemmin tekemiäsi kyselyjä, joita voit käyttää pohjana tai luoda uuden. Tähän voi hyvin käyttää apuna Ylläpitokysely-toimintoa, jossa luot uuden ja valitset aiheeksi OS Osoitteet. Kentät-riveille valitset tarvittavat tiedot kuten: Tunnus, Nimi, Ryhmä, Postiosoitteen katuosoite, Postiosoitteen postiosoite ja Sähköposti. Jos haluat osoitteet tietystä ryhmästä, valitse Ryhmä-rivillä yhtäsuuri-merkki ja ryhmän tunnus, niin saat suodatettua haluamasi ryhmän osoitteet. Lopuksi paina tallenna ja taikasauva (F11), jolloin Edit-välilehdellä saat listan käsiteltävistä osoitteista.

Osoitteet voit kopioida Windows-leikepöytää käyttäen tästä Excel-työkirjaan muokattavaksi tai tehdä muokkaukset suoraan ohjelmassa. Jos teet muokkaukset Excel-työkirjassa, palaa tähän toimintoon uudelleen ja kopioi päivitetyt tiedot Excel-työkirjasta takaisin edellä kerrottuun ylläpitokyselyn Edit-välilehdelle.

Lisävinkki: kätevä tapa päivittää verkkolaskuosoitetietoja, kun valitset kentiksi: Verkkolaskutus käytössä, Verkkolaskutili ja Verkkolaskujen välittäjätunnus.


Kirjoittaja: Jukka Vihtkari

EmCen tuotepäällikkö. Aloittanut EmCessä 1900-luvulla, tarkemmin elokuussa 1999. Tykkää kilpailla asiassa kuin asiassa. Ruuan kanssa tärkeintä on hyvä seura sekä tähän liittyen erityisesti perheen yhteiset hetket. Vapaa-ajasta iso osa kuluu nuorten yleisurheiluharjoittelun sekä valmennuksen parissa, josta on tullut suoranainen intohimon kohde. Haluaisi oppia soittamaan jotain, vaikkapa pianoa tai kitaraa.