EmCe-vinkki: #4 Sähköiset tositteet yhdellä ruudulla

EmCe-vinkki: #4 Sähköiset tositteet yhdellä ruudulla

Tässä tilinpäätöskiireiden keskellä vinkki kohdistuu sähköisiä laskuja ja -kirjanpidon tositteita käsitteleville tai esimerkiksi EmCe-ohjelmassa tilintarkastusta tekeville. Kaikki käyttäjämme eivät ehtineet vuodenvaihteen koulutuksiimme, joten ota tästä hyöty irti, mikäli olet missannut EmCe 2016 -version uuden ominaisuuden.

Kun olet ostoreskontran laskulla ja lasku löytyy sähköisenä liitteenä laskulta, löydät ohjelman Näytä-valikosta valinnan Liitteen esikatselu. Siirrä avautunut Esikatselu-välilehti toiminnossa näkyvän ohjeen mukaisesti näytön oikeaan reunaan. Kun valitset listalta sähköisen ostolaskun, näet samalla laskun kuvan.

Samalla tavalla toimii myös kirjanpidon tositteet sekä sähköisten laskujen siirto -toiminnot. Kirjanpidossa voit siis kätevästi selailla esimerkiksi eTaskusta tuotuja sähköisiä kuitteja yhdellä ruudulla.

Jos näytöllesi ei mahdu kunnolla laskun tiedot ja laskun kuva, laita ohjelman valikko piiloutuvaksi. Saat tämä piilotettua painamalla valikon otsikon päällä hiiren kakkospainikkeella ja valitsemalla piilota automaattisesti. Saman voit tehdä myös toiminnon lista-valinnan kohdalla.

 


 

Kirjoittaja: Jukka Vihtkari

EmCen tuotepäällikkö. Aloittanut EmCessä 1900-luvulla, tarkemmin elokuussa 1999. Tykkää kilpailla asiassa kuin asiassa. Ruuan kanssa tärkeintä on hyvä seura sekä tähän liittyen erityisesti perheen yhteiset hetket. Vapaa-ajasta iso osa kuluu nuorten yleisurheiluharjoittelun sekä valmennuksen parissa, josta on tullut suoranainen intohimon kohde. Haluaisi oppia soittamaan jotain, vaikkapa pianoa tai kitaraa.