Verkkolasku kulkee myös Postin lakon aikana

Postin lakko saattaa aiheuttaa isoja viiveitä kirjepostille, verkkolaskuina myyntilaskusi löytävät perille myös lakon aikana.

Posti on lakossa, tiedätkö missä myyntilaskusi seilaavat?

Perinteisen postin kulkua vaikeuttaa tällä hetkellä Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU:n lakko, joka alkoi maanantaina 11.11.2019. Lakko voi tarkoittaa tavalliselle kirjepostille jopa viikkojen viiveitä. Siirtymällä sähköiseen laskutukseen voit varmistaa, että myyntilaskusi löytävät perille myös lakon aikana, sillä verkkolasku kulkee aina.

Lähettämällä laskusi EmCe Verkkolaskupalvelun kautta (operaattorina Apix Messaging) tavoitat aidoilla verkkolaskuilla jo yli 96 % yrityksistä. Loput laskuista toimitetaan tulostuspalvelun kautta. Tulostuspalveluun menevien laskujen osalta Apix Messaging on tehnyt erityisjärjestelyjä varmistaakseen laskujen perillemenon. Lakon aikana postitettavat kirjeet ohjataan Postin sijaan toimijalle, jonka kautta kirjeet ohjautuvat vaihtoehtoisten jakelupalvelujen jaeltavaksi. Vaihtoehtoiset jakelupalvelut eivät kata koko maata, joten loput lähetettävistä kirjeistä jaetaan edelleen Postin lajittelu- ja jakelukeskuksiin. Tämä tulee aiheuttamaan viivettä jakeluun osalle kirjeistä.

EmCe Verkkolaskuihin voit tutustua tarkemmin täällä, lisätietoja saat myös olemalla yhteydessä omaan myyjääsi tai osoitteeseen myynti@emce.fi.

Sähköisen laskutuksen hyödyt:

  • Verkkolaskut (sekä osto- että myyntilaskut) saapuvat ja lähtevät suoraan taloushallinnon järjestelmästä.
  • Manuaaliset työvaiheet vähenevät huomattavasti, kun laskuja ei tarvitse enää tulostaa, kuorittaa, postittaa jne.
  • Laskutuksen luotettavuus paranee, nopeutuu ja virheiden määrä vähenee.
  • Laskujen perillemeno nopeutuu eikä ole postin kulun varassa.
  • Verkkolasku on paperilaskua ekologisempi vaihtoehto.
  • Säästät kuluissa, kun et tarvitse enää kuoritus- tai frankeerauskoneita, aito verkkolasku on postimerkkiä halvempi.

Joko olet tutustunut uuteen verkkolaskulakiin?

Postin lakko ei ole ainoa syy siirtyä sähköiseen laskutukseen juuri nyt, sillä 1.4.2020 jälkeen yrityksellä on uuden verkkolaskulain nojalla oikeus saada pyynnöstä laskut verkkolaskuina. Mikäli verkkolaskulaki ei ole vielä tuttu, voit tutustua siihen tarkemmin täällä.

Lakko vaikuttaa myös palkkalaskelmien perillemenoon

Lakko viivästyttää tietenkin myös paperisten palkkalakelmien toimituksia, tähän on ratkaisuna verkkopalkka. Verkkopalkka on sähköinen palkkalaskelma, joka toimitetaan suoraan palkansaajan verkkopankkiin. Verkkopalkka on tietoturvallinen ja ekologinen ratkaisu, josta hyötyvät sekä palkaa maksava yritys että palkansaaja. Lue myös 6+6 syytä ottaa verkkopalkka käyttöön.