Mikä on biometrinen tunnistus?

Biometrisellä tunnistautumisella tarkoitetaan henkilöllisyyden todentamista, joka perustuu henkilön yksilölliseen fyysiseen ominaisuuteen, kuten sormenjälkeen tai kasvotunnistukseen. Biometrisen tunnistautumisen ehdoton hyöty on sen nopeus, ja etenkin se, ettei biometrisen tunnistautumisen toimivuus ole muistin varassa.

Biometrinen tunnistautuminen tapahtuu hyödyntämällä esimerkiksi käyttäjän sormenjälkeä, silmän iiristä tai kasvoja. Biometristen tunnistautumisvaihtoehtojen hyödyntäminen parantaa laitteiden sekä niiden kautta käytettävien palveluiden tietoturvaa ja käytettävyyttä. Sormenjälki- ja kasvotunnistuksella tunnistaudut laitteeseen tai palveluun nopeasti ilman, että sinun täytyy muistella salasanoja.

Uusimman sovelluspäivityksen myötä biometrinen tunnistus on nyt mahdollista ottaa käyttöön myös EmCe 365 -sovelluksessa, mikä tekee sovelluksen käytöstä entistä turvallisempaa ja sujuvampaa. Hyödyt biometrisestä tunnistautumisesta erityisesti, jos sinulla on jo käytössäsi kaksivaiheinen tunnistautuminen (two-factor authentication tai lyhemmin 2FA). Voit ottaa biometrisen tunnistautumisen ja kaksivaiheisen tunnistautumisen käyttöösi nyt uuden EmCe 365 -sovelluspäivityksen myötä. 

Biometrisen tunnistuksen aktivointi EmCe 365 -sovelluksessa edellyttää, että olet  ensin ottanut biometrisen tunnistustavan, eli sormenjälki- ja kasvotunnistuksen käyttöön puhelimessasi. Biometrisellä tunnistautumisella saat EmCe 365 -sovelluksen nopeasti auki sen kummempia miettimättä, tai salasanaa näpyttelemättä. Tietoturvasyistä sovellus edellyttää kuitenkin, että kirjaudut EmCe 365 -sovellukseen kerran päivässä salasanalla. Ohjeet biometrisen tunnistautumisen käyttöönottoon löydät täältä