Näistä puhuttiin Microsoftin Directions EMEA 2023 -tapahtumassa

Microsoft partnereille suunnattu vuotuinen päätapahtuma Microsoftin Directions EMEA 2023 järjestettiin Lyonissa, Ranskassa marraskuun alussa. 

Kolmen tiedon täyteisen päivän aikana tarjolla oli tuhti kattaus tuotetietämystä ja mielenkiintoista insightia Business Centralista, Power Platformista ja Copilotista, unohtamatta arvokkaita kohtaamisia muiden alan asiantuntijoiden ja kollegoiden kanssa. 

Näistä puhuttiin tämän vuoden tapahtumassa

Ei ollut yllätys, että tapahtuman keskiössä oli Microsoftin viime vuoden maaliskuussa lanseeraama tekoälymalli Copilot. EmCen Business Central -tiimiläiset olivat mukana tapahtumassa ja tässä heidän 5+1 tuliaista tapahtumasta:

  1. Microsoft kehittää D365 Business Centralia -toiminnanohjausjärjestelmää rohkeasti ja entistä nopeammalla tahdilla. Tässä kehitysvauhdissa pysyminen vaatii meiltä ohjelmistokumppaneilta jatkuvaa oppimista ja sopeutumista siihen, että jo aiemmin tehtyjä ratkaisuja täytyy päivittää vastaamaan uusia vaatimuksia. Esimerkkinä tästä mm. tulevissa versiossa pakolliseksi määritelty nimiavaruuksien käyttö tulee huomioida myös laajennuksien koodissa tai uusi Business Foundation -sovellus tulee nykyisten System ja Base App -sovelluksien väliin. 

  2. Microsoftin oma tekoälymalli Copilot oli vahvasti esillä tapahtumassa ja meitä kiinnostivat erityisesti sen mahdollisuudet Business Central -ratkaisuissa. Business Centraliin on julkaistu valmiita työkaluja, joiden avulla voidaan nopeammin toteuttaa asiakaskohtaisia ratkaisuja hyödyntämällä Copilotia. Toisaalta Copilot integraatioita on mahdollista luoda myös vanhempiin NAV ja Business Central versioihin, mutta tällöin joudutaan tekemään hieman enemmän työtä. Lue lisää Microsoft Dynamics NAV:in versiopäivityksestä uuteen Business Centraliin tästä. 

  3. Business Central on entistä tiiviimmin integroitu osaksi Power Platformia ja tämä kehitys tulee jatkumaan. Uusista ominaisuuksista mainittakoon ”Business Events”, jonka avulla Power Platform voi reagoida Business Centralissa tapahtuviin toimintoihin, esimerkiksi tilauksen vahvistamiseen. Uusin Business Central versio sisältää jo pitkän listan Power Platformille julkaistuja tapahtumia, ja näitä on mahdollista lisätä asiakaskohtaisiin ratkaisuihin. Lisätietoa löydät täältä.
  1. Microsoft hyödyntää Business Central Onlinen tuottamaa telemetriaa monin eri tavoin, ja asiakkailla on myös mahdollisuus tämän hyödyntämiseen. Telemetriasta voidaan esimerkiksi tarkastella päivityksien tai uusien ominaisuuksien vaikutusta järjestelmän suorituskykyyn tai virhetilanteiden määrään. Toisaalta voidaan myös tarkastella erilaisten ominaisuuksien käyttöastetta yksittäisten näkymien tai toimintojen tarkkuudelle saakka. Lista sisäänrakennetuista, telemetriaan tallentuvista tapahtumista löytyy lisätietoja täältä ja asiakaskohtaisiin ratkaisuihin on mahdollista lisätä räätälöityjä telemetriatapahtumia.
  1. Microsoft on julkaissut entistä suuremman osan Business Centralin lähdekoodista julkiseksi Githubiin ja viimeisin julkaisu on BC System Application julkaisu. Tämä löytyy osoitteesta https://github.com/microsoft/BCApps 
  1. Ja tietysti ihmiset. Parasta kaiken tämän keskellä olivat ihmiset. Paikalla oli paljon kumppaneita ja Business Central -kehittäjiä ympäri Eurooppaa, kehittäjäyhteisön aktiivisia hahmoja mm. Waldo ja Erik Hougaard. 

Tunnelmia tapahtumasta:


Haluatko kuulla lisää?

Mikäli mietit eri erp-järjestelmien välillä ja mikä olisi paras vaihtoehto sinun liiketoiminnalle, lue tämä Forberin selkeä analyysi D365 Business Central -toiminnanohjausjärjestelmän plussista ja miinuksista. Forbes valitsi Business Centralin parhaaksi toiminnanohjausjärjestelmäksi tänä vuonna.

Mikäli yrityksessäsi suunnitellaan toiminnanohjausjärjestelmän hankintaa, vaihtoa tai päivitystä, lue iLogin tarina versiopäivityksestä tästä.