Syksyn Gubbe kuulumisia

Vanhuusvuosien pitäisi olla meille niitä onnellisimpia. Valitettavasti monelle näin ei kuitenkaan ole. Suomessa suuriosa vanhuksista kärsii yksinäisyydestä ja masennuksesta.

Päätimme, että on aika tehdä asialle jotain. Siksi annamme tänä vuonna lahjaksi iloa ja aikaa yksinäiselle, vähävaraiselle vanhukselle. Lisäksi työllistämme nuoren vuodeksi eteenpäin merkityksellisen osa-aikatyön pariin.

Kummivanhuksemme Leena-Maija ja hänen Siiri-gubbensa tapasivat toisensa ensimmäisen kerran syyskuussa. Uudet toverukset ovat viettäneet syksyn mittaan aikaa kahvitellen ja toisiinsa tutustuen. Leena-Maija on saanut paljon kaivattua apua älylaitteidensa kanssa ja päässyt tutustumaan muun muassa WhatsAppin ääniviesteihin, jotka osoittautuivat hänestä oikein hauskaksi toiminnoksi!

Lokakuussa kaksikko nautti syksystä ja hoiti yhdessä Leena-Maijan parvekkeen kukkia. Marraskuussa valmistauduttiin jo lähestyvään jouluun. Siiri on ollut apuna joulukoristeiden kaapista kaivelussa ja kodin koristelussa, myös jouluvalot saatiin ripustettua parvekkeelle. Kaksikko on myös nauttinut talvisäästä ja Leena-Maija on ollut iloinen, että on saanut gubben mukaansa kaupungille, sillä gubben läsnäolo on tehnyt hänelle turvallisen olon!

Näiden kahden kuulumisia on aina ilo lukea, innolla jo odotamme mitä ensi vuosi tuo tullessaan!